Bestuur...bevlogen en betrokken bestuursleden

Ingrid Damen Voorzitter

2008 was mijn eerste kennismaking met Oeganda. Wat mij in dit land opviel was de hoeveelheid kinderen, kinderen en nog eens kinderen. Bij research over Oeganda bleek dat 50% van de bevolking onder de 15 jaar was. Mijn ogen hadden mij niet bedrogen…..Het land en de vele kinderen pakte mij meteen.In 2009 hebben wij (ik met mijn toenmalige partner Eric Mathijssen) de stichting Let the Children Play opgericht. Als voorzitster van de stichting wil ik mij inzetten om de kinderen van Hamukaaka (een gemeenschap ten Zuidwesten van Uganda) in de gelegenheid te stellen een goede basisopleiding te volgen in kleine klassen ( In Uganda is 90 tot 100 kinderen in een klas normaal). Elk kind heeft recht op onderwijs, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend in Oeganda. Amasiko Greenschool is een school in opbouw waar kinderen zich veilig,vertrouwd en geborgen kunnen voelen. Een school waar in men al spelend leert…Een hele mooie uitdaging voor Let the Children Play.

Piet Mathijssen Penningmeester

In 2013 heeft mijn dochter Maaike vrijwillgerswerk gedaanvoor 6 weken op de Amasiko Greenschool in Zuid-Oeganda,  een klein schooltje in oprichting met 100kinderen.  Ik ben haar met mijn vrouw opgaan halen daar,  daarna nog een rondreisgemaakt in Oeganda.                                                                  De natuur was heel mooi, maar wat mij en mijn vrouw bij isgebleven zijn de vrolijke mensen daar, terwijl ze helemaal geen materiele zakenbezitten. Ze wonen in simpele Afkriaanse huizen, verbouwen wat groente enwerken grotendeels in de landbouw. Ze hebben daar heel veel kinderen maarweinig werk. We beseften toen pas hoe goed wij hier in het westen met zijnallen hebben, iedereen zou eigenlijk eens een paar weken naar toe moeten gaanen werkelijk durven zien dat Afrika meer heeft dan alleen een mooie natuur.

Eric, de man die met ons meereisde en gelijk als gidsfungeerde heeft een 6- tal jaar geleden, samen met zijn vrouw  de stichting Let The Children Play opgerichten is ook woonachtig in Rijsbergen.  Onsbezoek daar , de kinderen en de mensen, hebben ons zo gegrepen dat mijn vrouwJolanda en ik bij de Stichting zijn gegaan, om ons in te zetten voor de opbouwen ondersteuning van de school. Inmiddels zijn we al een paar keer teruggeweest om te helpen in praktische zin, en ik vooral op financieel enorganisatorisch gebied.

Het is voor mij zo’n dankbaar werk, om dit te mogen en tekunnen doen.  Mijn ogen zijn daarwerkelijk open gegaan, minder voor de natuur, maar meer voor de mensen die daarwonen. De mensen zijn daar zo blij, warm en vriendelijk, terwijl ze eigenlijkgeen materiele zaken bezitten. Ze moeten zien te leven zonder uitkeringen,  beperkt  onderwijs en zonder medische hulp. Onderwijsis belangrijk voor de toekomst van de kinderen. Ook al is het misschien maar eendruppel op de bekende gloeiende plaat, laat mij dan maar die druppel zijn. Ik wil iets betekenen voor het grotere geheel,  en iets bij kunnen dragen aan een mooiere,eerlijkere wereld.

Dit is een doel  voormij nu en in de toekomst, een belangrijk deel van mijn Essentie!

Jolanda Mathijssen Bestuurslid, activiteiten  

Wil mij even voorstellen voor degenen die mij niet kennen.Ik ben Jolanda Mathijssen,  ben getrouwd met Piet , Piet is inmiddels ookbij het bestuur .  We hebben samen twee kinderen Maaike (woont samenmet Mark) en Giel. Door Maaike is onze interesse gekomen voor stichting ‘Letthe children play’. Zij heeft vrijwilligerswerk gedaan op Greenschool Amasiko .Wij zijn samen hier wezen kijken , het heeft ons gegrepen. Het liet me nietmeer los , vandaar dat ik besloten heb om me hier voor in te zetten,  hebmezelf aangemeld,  als bestuurslid. Het is mooi werk , het besef datrijkdom niet zit in bezit of macht . In Oeganda hebben ze niets , alleen daarzie je veel blije mensen , helpen elkaar allemaal , hebben elkaar nog nodig . Hetvoelt heel goed , als je daar een steentje bij kunt dragen.


Mario Snoek Secretaris


Nora van Loon Bestuurslid

Verslag van Nora kunt u lezen onder 'Vrienden".


Bestuur Amasiko Greenschool te Uganda

van links naar rechts.

Kisolo Wodulo

Frank Akankwasa

Wilfried van der Veen

Nice Kekirunga

Aanmaak datum: woensdag 05 juni 2013 15:46:45

Laatste wijziging: maandag 04 juni 2018 15:54:05

Walk for Children

De 10e editie van de Walk for Children vindt plaats op zondag 20 oktober 2024

Amasiko Greenschool

Momenteel heeft Amasiko Greenschool 275 kinderen. De kinderen maken lange schooldagen om de Corona lockdown van 2 jaar in te halen.

Privacy Verklaring

Per 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de privacy ingegaan. Ook wij hebben hiervoor een privacy verklaring opgesteld.

Deze kunt u lezen onder het tabblad 'Over ons'. 

Like

Like ons op Facebook